Beurs Eigen Huis groot succes

Beurs BEHDe plek voor een persoonlijk gesprek

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag stond ik op de Beurs Eigen Huis in de Jaarbeurs -Utrecht. Wat is het leuk om met zoveel verschillende mensen een persoonlijk gesprek te hebben over hun droomhuis. Al die uiteenlopende verhalen met één overeenkomst: Duurzaam. Ik kijk uit naar de vervolg gesprekken en de samenwerkingen.

Mijn stand en presentatie op het sprekerspodium waren een goede weergave van de architectuur waar ik voor sta. ‘Inspired by nature’

Beurswand met een verhaal

De beurswand is gemaakt door grafisch ontwerper Lara Roelofsma van KLIEK, zij vertaalde precies wat ik wilde vertellen in een standvullende beurswand. Niet alleen het eindresultaat, maar ook het proces wilde ik laten zien. Je gaat een intensieve samenwerking aan met mensen, of het nu een verbouwing of een nieuwbouw woning is, dan mogen mensen best weten wat hen allemaal te wachten staat. Van kennismaking tot oplevering.

Een tafel voor een goed gesprek

Ook de inrichting van de stand wilde ik op Smart Design Studio wijze. Just Lavooij van JUST-JUST heeft een heel mooi beursmeubel voor me gemaakt, precies wat ik nodig had. Een tafel van hergebruikt steigerhout met voldoende beenruimte en een kastje om wat spullen in op te kunnen bergen ( verwerkt in de poot ) Door met elkaar aan tafel te zitten is een gesprek wat persoonlijker dan even snel langs het looppad. Just maakt meer ontwerpen van hergebruikt materiaal, zoals bijvoorbeeld zijn lampen van hergebruikte stootwillen.

Dat zit goed

Lang heb ik gezocht naar mooie krukken voor in mijn stand, alles zag er zo ‘kunststof’ uit, totaal niet wat ik zocht. Ik wilde pure, echte krukken, krukken die passen bij mijn visie. Toen ik langs de winkel ‘WAAR’ liep zag ik ze staan: de krukken. Gemaakt in India van gerecycled hout. De krukken zijn afkomstig van de leverancier Otentic. Ze ontwerpen en importeren ‘Bijzondere producten die met respect voor natuur en milieu worden gemaakt en die direct bijdragen aan de welvaart in het gebied van herkomst.’ Van WAAR – Den Haag mocht ik ze lenen. Gewoon lenen! Dat is nog eens duurzaam.

Een groen tapijt

Als laatste wilde ik me onderscheiden door een mooie vloer. Ik heb gezocht naar mooie alternatieven voor de tapijt-tegels waar de stands standaard mee worden uitgevoerd en kwam zo op zeegras-tapijt. Zeegras wordt gekweekt in brak water bij de mondingen van een rivier in zee. Zeegras groeit vanzelf weer aan en is biologisch afbreekbaar.

Zonnige aanbieding

De zonnebrillen: mijn beurs-geschenk voor iedereen die in heeft getekend voor het e-book dat in November uitkomt. ‘Hoe bouw je een duurzaam huis? Waar moet je op letten.’

In al mijn ontwerpen begin ik met de oriëntatie ten opzichte van de zon. Verbouwing of nieuwbouw. Een zonnebril leek mij een leuke reminder daaraan. Ze kwamen mijzelf ook goed van pas op de terugweg, met die laag hangende zon.

Ik ging soms zo in de gesprekken op dat ik het bij veel mensen ben vergeten aan te bieden, andere mensen schreven zich in terwijl ik even niet in mijn stand was of in gesprek was. Heb je je op de beurs wel ingeschreven voor het e-book en geen zonnebril ontvangen? Laat het weten, dan stuur ik ‘m naar je toe of geef er een mee tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek op kantoor. Verkrijgbaar in drie kleuren. Nieuwe inschrijvingen voor het e-book kunnen een zonnebril afhalen op mijn kantoor.

 

Wellicht ben ik op de maart-editie weer van de partij!