Uitbreidbaar

Dit huis kanworden aangepast op het aantal bewoners. De basis woning van gebrand zwarthout bevat alle functies; een woonkamer, toilet, douche, kachel en een slaapverdieping. De PV panelen op het dak en collectoren in het overstek boven de veranda voorzien de woning van energie. De houtkachel verwarmd zowel de woning als het buffervat op warme dagen gebeurt dat elektrisch.

Op het moment dat de woning door meer dan twee personen wordt bewoond, kunnen de logeerkamers als hangende bedstedes aan de woning worden gehangen. De glazen taatsdeuren worden dan binnendeuren. De smalle lamellen-zonwering tussen het glas wordt dan de privacy grens naar de slaapkamer. Op dezelfde manier als de bedstedes kan er een terras of zelfs een kas voor productie van voedsel aan de woning worden gehangen.

IABR

Urban by nature

In opdracht van FARO architecten ontwierp Smart Design Studio 5 concepten voor ‘Planet Texel’. De Internationale Architectuur Biënnale in Rotterdam (IABR2014) heeft als thema ‘Urban by Nature’. Planet Texel is een van de drie regio’s van de IABR. FARO heeft in samenwerking met La4sale een toekomstvisie gepresenteerd, heeft Texelaars geïnspireerd en rijkt diverse ontwerpen aan die als pilot gerealiseerd kunnen worden.

De ontwerpen zijn geïnspireerd op de natuur en dan in het bijzonder hoe flora en fauna om gaan met de beschikbare 4 elementen aarde, water, vuur en lucht. De verschillende ontwerpen zijn geschikt als woning of als werkplek. Ze zijn tijdelijk te plaatsen in het landschap en in grote mate zelfvoorzienend.