Leien van het Rijksmuseum hergebruikt op gevel energie zuinige woning Lent

Energiezuinige woning lent-1Leien van het Rijksmuseum hergebruikt op gevel energie zuinige woning Lent

Mei 2014 – Afgelopen week is de energie zuinige woning in Lent opgeleverd.  De woning is volgens het passiefhuis principes ontworpen; op het zuiden gericht, hoogwaardige isolatie, drievoudig glas en goede zonwering. Ook het leven rondom de woning vormde een belangrijk element tijdens het ontwerpproces, een grote schuifpui, veranda, ruim dakterras op het zuiden gericht. De ramen zijn bijna allemaal te openen. In de zomer kan op natuurlijke wijze worden geventileerd, terwijl de warmte uit de ventilatie lucht in de winter wordt hergebruikt met een WTW installatie. Dit zorgt voor een zeer lage energie rekening. Na een intensieve voorbereiding en daardoor een zeer korte bouwtijd kunnen de opdrachtgevers hun droomhuis gaan bewonen.

We kijken terug op een prettige samenwerking met de opdrachtgevers, de aannemer van Campen BouwGroep en alle andere betrokken partijen. Waalsprong, Pietersbouwtechniek, OHS, Timmerfabriek Overbeek, Velux, Roval, Leikon en Kersten installatietechniek. Allen hebben een bijdrage hebben geleverd aan deze duurzame woning die met hoge kwaliteit is opgeleverd.

Dak van Rijksmuseum hergebruikt

Op deze gevel beleven de leien van het dak van het Rijksmuseum een tweede leven. Dit huis is ontworpen om te leven met de elementen en heeft een kleine footprint. Er is maar heel weinig energie nodig om de woning te verwarmen, omdat de zon optimaal wordt benut. Ook de materiaalkeuzes zijn gemaakt op basis van een kleine CO2 footprint en kwaliteit.

Er is gekozen om snel groeiend vuren en lariks toe te passen. Om het vuren hout geschikt te maken voor toepassing als gevelbekleding is het … lees meer